DORESTI SA INSCRI UN ECHIPAMENT IN CONSIGNATIE?

Pentru a inscrie un echipament in consignatie  ne poti trimite un email la adresa office@industryoutet.ro

CONDITII CONSIGNATIE

Art.1 - Conditii generale si obligatii deponent

a) Echipamentul inscris in regim de consignatie nu poate fi acceptat daca prezinta defecte tehnice sau urme avansate de uzura. INDUSTRY OUTLET isi rezerva dreptul de a refuza orice obiect considerat nepotrivit pentru consignatie sau pe acelea pentru care nu se poate conveni asupra unui pret avantajos.

b) Pretul final de vanzare al produsului – incluzand comisionul perceput de shop – trebuie sa nu depaseasca 70% din valoarea produsului nou; aceasta este o valoare orientativa pentru produse in stare perfecta, cu toate accesoriile originale si fara vreo urma de folosire. Valoarea medie de piata este in jurul a 50% din valoarea unui echipament nou, daca se afla inca in productie. Pretul final al echipamentului va fi stabilit in functie de starea estetica si functionala, de accesoriile incluse, daca mai este sau nu in garantie etc.

c) Comisionul perceput de shop pentru produsele inscrise in regim de consignatie este intre 15 si 60% din suma finala de vanzare a echipamentului, dar nu mai putin de 80 de lei pentru produsele testate de catre personalul nostru. In acest comision sunt incluse serviciile prezentate in Art.2.

Exemplu: Pret final de vanzare = valoarea deponentului + comision shop + TVA 19%

d) Deponentul se va angaja sa nu retraga de la vanzare produsul pentru o perioada de 30 zile calendaristice de la data depunerii. In caz contrar, returnarea echipamentului ( daca acesta este in depozitul shop-ului)  se va face contra unui comision de 5% din valoarea acestuia, comision datorat pentru serviciile prezentate in Articolul 2.

e) Expunerea sunt gratuita pe site-ul www.industryoutlet.ro.

Pentru stocare in magazia shop-ului se va percepe o taxa de stocare (pentru echipamentele stocate in magazia shop-ului) in valoare de 1-10% pe luna, in functie de valoarea echipamentului sau cu o valoare convenita cu deponentul. Aceasta taxa se va deduce din suma platita dupa vanzarea echipamentului, iar in cazul in care echipamentul se retrage din consignatie, suma echivalenta taxei de stocare va fi platita de catre deponent.

f) Obiectele care nu au fost vandute dupa 12 luni de la inscrierea in consignatie vor fi considerate abandonate si vor trece automat in proprietatea INDUSTRY OUTLET daca deponentul nu se prezinta pentru rezolvarea situatiei inainte de expirarea termenului de 12 luni. Shop-ul va face toate eforturile rezonabile pentru a contacta persoana in cauza prin telefon si adresa de posta electronica in ultimele 30 de zile ale termenului de 12 luni, dar nu isi asuma nicio raspundere in aceasta privinta.

g) Pentru a putea intra in posesia contravalorii echipamentului inscris in consignatie ( in depozitul shop-ului), deponentul are obligatia ca la momentul semnarii contractului de consignatie sa furnizeze contul bancar in care doreste sa primeasca suma aferenta echipamentului inscris in consignatie. In cazul in care clientul nu poate prezenta pe loc contul bancar, el se angajeaza sa il trimita in maxim 5 zile lucratoare de la depunere, pe adresa office@industryoutlet.ro. Contul trebuie sa apartina deponentului. In cazul in care contravaloarea echipamentului nu depaseste 500 de lei si clientul doreste primirea contravalorii cash, va fi programat la casierie.

h) In cazul in care echipamentul a fost vandut, deponentul va primi dupa 30 zile calendaristice de la data vanzarii suma stabilita la momentul inscrierii sau a ultimei modificari de pret, mai putin taxele de stocare provenite din perioada ce depaseste 60 de zile disponibile spre afisare si prezentare gratuita. In perioada de 30 de zile va fi in vigoare garantia prezentata conform legii, in Art.2 lit. f) pentru cazul in care cumparatorul constata vreun motiv de returnare, pentru achitarea unor eventuale servicii de reparatie, generate de functionarea defectuoasa in primele 30 de zile de la achizitie.

i) Deponentul poate contacta shop-ul pentru a discuta o eventuala reducere/crestere a pretului (nu mai mult de 1 data/saptamana), pentru a solicita modificari ale pachetelor sau ale datelor prezente pe site etc.

j) Deponentul are obligatia de a se informa periodic daca echipamentul inscris a fost vandut. Acest lucru se poate face verificand pe site daca echipamentul mai apare sau nu in sectiunea corespunzatoare.

k) In momentul prezentarii pentru ridicarea banilor in cazul vanzarii sau pentru a retrage echipamentul din consignatie, deponentul trebuie sa aiba asupra sa bonul de intrare in magazia shop-ului eliberat in momentul depunerii echipamentului si cartea de identitate. Daca cererea de retragere a echipamentului din consignatie sau vanzarea se efectueaza dupa mai mult de 60 de zile calendaristice de la depunere, returnarea obiectelor sau contravaloarea din vanzare va fi facuta numai dupa achitarea taxei de stocare (in suma de 1-10% pe luna, in functie de valoarea echipamentului, valoarea de vanzare cuvenita deponentului, pentru fiecare luna decursa in plus fata de prima luna gratuita). Echipamentul nu se poate retrage in cazul in care exista o comanda rezervata ce contine echipamentul in cauza.

l) Bonul de consignatie sau lista de produse acceptata pentru upload reprezinta dovada predarii/acceptari obiectelor in consignatie/shop. Returul echipamentului sau achitarea sumei generate prin vanzare se executa numai in baza bonului in original si numai catre titularul identificat cu datele consemnate in bon.

Art.2 - Obligatii shop INDUSTRY OUTLET, comisioane si taxe; termene, durata contractului

a) INDUSTRY OUTLET va curata (in limite acceptabile) echipamentul primit in regim de consignatie.

b) INDUSTRY OUTLET va fotografia echipamentul astfel incat sa puna in evidenta starea estetica a acestuia.

c) In termen de maxim 7 zile lucratoare de la preluarea echipamentului in consignatie (deposit), acesta va fi verificat de catre departamentul tehnic iar daca se considera nevandabil se va returna.

d) INDUSTRY OUTLET va raspunde intrebarilor legate de echipament adresate de catre potentialii cumparatori, telefonic, via e-mail sau telefonic.

e) INDUSTRY OUTLET va contacta deponentul in cazul in care un potential client va dori o negociere a pretului echipamentului, achizitionarea doar a unei parti din pachet sau alte detalii.

f) INDUSTRY OUTLET va acorda cumparatorului, conform legislatiei in vigoare, o garantie de 30 zile calendaristice pentru contractele incheiate la distanta (produse SH comandate online), perioada de timp in care daca cumparatorul va depista o problema intemeiata si neprovocata legata de functionarea echipamentului,INDUSTRY OUTLET va asigura reparatia sau va returna integral suma de achizitie.In cazul unei defectiuni survenite si necauzate in perioada de 30 de zile garantie de la vanzare ,deponentul are posibilitatea de a opta pentru retragerea echipamentului fara a achita alte costuri sau poate opta pentru operatiunea de reparare a echipamentului. In cazul in care se opteaza pentru operatiunea de reparative daca este posibil acest lucru, costurile aferente acesteia vor fi deduse din suma datorata deponentului.

g) Produsele din INDUSTRY OUTLET beneficiaza de un termen de returnare fara invocarea unui motiv de 14 zile calendaristice, pentru contractele incheiate la distanta (produse SH comandate online). Nu se vor accepta retururile in termen de 14 zile calendaristice, daca produsele prezinta urme de uzura fata de starea initiala.

h) Daca in decurs de 12 luni deponentul nu se intereseaza de starea echipamentului lasat in regim de consignatie, acesta se va considera abandonat si toate drepturile asupra echipamentului vor reveni in totalitate INDUSTRY OUTLET, magazinul fiind exonerat si de orice pretentie asupra produsului abandonat.

Pentru a inscrie un echipament in consignatie este necesar ca doritorii sa fie in totalitate de acord cu acest regulament. Pretul de inscriere este stabilit de catre deponent avand consilierea unui reprezentant INDUSTRY OUTLET, iar procentajul comisionului este stabilit doar de catre shop, in functie de criterii si considerente interne; procentajul comisionului de consignatie nu reprezinta obiectul vreunei negocieri.

Pe bonul de consignatie vor fi trecute in clar valoarea de intrare, pretul afisat in shop, data preluarii in shop/consignatie si data limita de 12 luni, data dupa care echipamentul este considerat abandonat.

INDUSTRY OUTLET isi rezerva dreptul de a modifica regulamentul si conditiile acestui program, fara o avertizare prealabila. De asemenea, INDUSTRY OUTLET isi rezerva dreptul de a refuza preluarea in regim de consignatie a echipamentelor care vor fi considerate nevandabile.